Från och med idag, den 3/2-2020 heter Sveriges Byggindustier inte längre Sveriges Byggindustrier. Vi byter namn till Byggföretagen.

Härnösands Schakt & Trädgårdsanläggningar har varit medlemmar i Sveriges Byggindustrierna sedan länge, nu tänker vi fortsätta resan med Byggföretagen för en hållbar byggindustri i Sverige!

Varför byter ni namn?

Byggföretagen är också ett namn som tydligare visar medlemsföretagens betydelse för samhället i stort. Våra medlemsföretag skapar jobb, välfärd och framtidshopp. Generation efter generation har byggföretagen byggt bostäder, järnvägar, kontor, skolgårdar, cykelvägar, kontor och mycket mer. Det är Byggföretagens medlemmar som bygger Sverige på schyssta grunder. Oavsett om man själv benämner sig som bygg- anläggnings- eller specialföretag samlas här alla byggande företag i ett namn – Byggföretagen.

 

Fakta om Byggföretagen och byggbranschen

  • Byggföretagens vision är ett hållbart samhällsbygge i världsklass. För att åstadkomma detta fokuserar organisationen på fyra fokusområden: Attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, kompetensförsörjning samt säkerhet. Hållbarhet är ett perspektiv som genomsyrar alla våra fyra fokusområden. Digitalisering är ett verktyg.
  • Byggföretagens medlemsföretag har tillsammans fler än 110.000 anställda.
  • Tre av fyra medlemsföretag i Byggföretagen har färre än 25 anställda.
  • Bygg- och anläggningsbranschens storlek motsvarar 11 procent av Sveriges BNP.
  • Branschen bidrar med drygt 29 miljarder/år i skatteintäkter.

 

Här finns vårt medlemsintyg: 

medlemsintyg_556176-8200

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *