Nu är vi igång igen i Viksjö och vindkraftparken Nysäter. I fjol vid den här tiden hade vi ett antal maskinister som utförde några etapper av de tidiga arbetena i Hästkullen. Nu är vi igång med betydligt fler, både på Hästkullen och på Björnlandshöjden (som är den andra fasen i vindkraftparken). På de båda parkerna kommer det att byggas totalt 114 vindkraftsverk, cirka 5 mil ny väg ska brytas, och ungefär 3 mil väg ska förstärkas och breddas. Projektet är beställt av E:On (Nysäter Wind) och vi har i vår tur fått beställningen från totalentreprenören Nordex Sverige AB.

”Det känns kul att vi (HSTA) fått förfrågan om, och förtroendet för, att utföra delar i de båda projekten och vi hoppas på ett gott samarbete med vår kund Nordex. Vi känner oss hemma i Viksjö och är vana både området och typen av arbete. Flera av våra medarbetare har varit med och byggt de befintliga skogsbilvägarna på 70-80-talet så de kan vägarna innan och utantill.” säger HSTAs VD Jan-Erik Skogström.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *